על סוגי רשתות הגנה לחלונות ואיך לבחור הגנה לחלון
בחירת רשתות הגנה לחלונות, במיוחד במדינה חמה כמו ישראל, היא חיונית לשמירה על בית נקי מחרקים. אבל עם מבחר פתרונות רחב בתחום רשתות ההגנה, קשה לקבל את ההחלטה הנכונה עבור הבית שלכם.
אם אתם מחפשים רשתות הגנה לחלונות אבל לא בטוחים איפה להתחיל, אל דאגה!
בעזרת המאמר הבא תוכלו ללמוד את כל מה שאתם צריכים לדעת על סוגי רשתות לחלונות, היתרונות והחסרונות שלהם ודרכי ההתקנה המומלצות בבית.
סוגים של רשתות הגנה לחלונות
אחת השאלות הנפוצות ביותר בקרב לקוחות שמעוניינים לקנות רשת נגד יתושים, היא איזה חומר הכי טוב לרשתות אלו.
הבחירה הנכונה יכולה לעשות את כל ההבדל בין קיץ נעים ללא עקיצות לבין רשתות קרועות ומלחמה עיקשת ביתושים כל לילה.
כל רשת הגנה לחלון, לא משנה מאיזה חומר היא עשויה, צריכה לשלב עמידות וחוזק מבני יחד עם מעבר טבעי של אוויר ואור.
רשת שאינה חזקה מספיק לא תהיה יעילה כיוון שהיא תיקרע בקלות, ואילו רשת צפופה וכהה מדי תהפוך את החלון לאטום.
יש כמה סוגים של רשתות שעונים על הדרישה הזאת:
1. הרשת הבסיסית והזולה ביותר היא רשת סינית עשויה פיברגלס ומצופה פי.וי.סי. רשת זו ידועה כרשת "אפורה" מכיוון שצבעה אפור.
עמידותה לאורך זמן נומכה יחסית מכיוון שקרני השמש פוגעות בציפוי שלה ולאחר תקופה של מספר מועט של שנים היא עלולה להתפורר
2. קיימת אפשרות להתקין רשת פיברגלס אמריקאית או גרמנית בצבע שחור, רשת זו שקופה הרבה יותר מהרשת האפורה ועמידותה בפני קרני השמש טובה יותר.
הנראות שלה נמוכה יותר והיא מעבירה יותר אור ואויר ביחס לרשת אפורה רגילה בערך ב 25%. עובי הסיב של הרשת קטן יותר 0.23 מ"מ במקום 0.33 ברשת אפורה על כן נתוניה טובים יותר.
3. אך אחד הפתרונות האיכותיים ביותר בתחום הוא רשת גרמנית שקופה TRNSPATEC. רשת זו הינה פטנט רשום של חברת Neher הגרמנית, הפטנט הוא על שיטת האריגה המיוחדת של הרשת.
עובי הסיב הינו 0.13 מ"מ בשונה מרשת אפורה 0.33 מ"מ או רשת גרמנית רגילה 0.23 מ"מ. על כן רשת זו יכולה להעביר עד פי 2.45 יותר אור ואוויר מאשר רשת אפורה רגילה.
כמו כן על הרשת שכבה מיוחד בטכנולוגיית ננו שיודעת לדחות אבק כך שתחזוקת הרשת יורדת באופן משמעותי. מכיוון שהרשת הינה ללא פי.וי.סי בכלל, עמידותה בפני קרני השמש מעולה והיא יכולה להחזיק שנים רבות ללא התפוררות ושינוי גוון.
על אף שצבע הרשת ממבט ראשון הוא שחור, רשת יתושים שקופה גרמנית הופכת לשקופה כאשר קרני השמש פוגעות בה.
התקנת רשת שקופה גרמנית מספקת עמידות גבוהה, שקיפות מרבית, כניסת אוויר טובה והגנה מפני קרני UV.
דרכי התקנה של רשתות לחלונות
כאמור, הרשתות השונות נבדלות אחת מהשנייה במספר דרכים למשל בחומר ממנו הן עשויות או במחיר. בנוסף, רשתות שונות מותקנות באופן שונה, לרוב כתלות בסוג החלון ובצרכים השונים של דיירי הבית.
להלן כמה דרכי התקנה עיקריות של סוגי רשתות נגד יתושים:
1. רשת יתושים זמניות בהתקנה עצמית
זוהי רשת שמותקנת על גבי מסגרת החלון בעזרת מגנט או מדבקות ייעודיות. זהו אחד הפתרונות היותר חסכוניים להתקנת רשתות בעיקר בדירות שכורות או במקומות בהן דרוש פתרון זמני לבעיית יתושים.
היתרון שלהן הוא שניתן להוריד אותן בקלות על פי הצורך ולהתקין מחדש במקום אחר, אך רשתות זמניות פחות מתאימות כפתרון קבוע שכן הן פחות עמידות מסוגי רשתות אחרים וגם מבחינה ויזואלית נראים פחות טוב.
2. רשתות כנף
רשת זו נפוצה בעיקר כהגנה נוספת על דלתות הכניסה לבית או לחצר. הרשת מונחת על גבי מסגרת נפרדת ממסגרת הדלת או החלון ומותקנת במקביל אליהם כך שהיא נפתחת בכיוון ההפוך.
3. רשת הזזה \ רשת נשלפת
זוהי רשת שמותקנת על גבי מסגרת נפרדת ממסגרת החלון ומותקנת מאחורי חלון הזכוכית. ניתן להזיז אותה על גבי מסילה ממש כשם שניתן להזיז את החלון שמותקן לפניה.
פתרון זה מאפשר גמישות במיקום הרשת על פי החלק של החלון אותו רוצים לפתוח ואפשרות לפתוח את פתח החלון לגמרי.
במקומות בהם מדובר בחלון מסוג קיפ או דריי קיפ, הפתרון המתאים הינו רשת נשלפת, פתרון זה נפוץ בעיקר בחדרים רטובים כמו חדרי שירותים.
הבחירה ברשתות הגנה לחלונות לא צריכה להיות קשה במיוחד כל עוד מקפידים לבחור רשת איכותית ומתקינים אותה בצורה נכונה ומותאמת לחלונות בבית.
אנחנו בקבוצת אל סורג מציעים פתרונות מיגון לחלונות בכל התחומים, כולל רשתות הגנה איכותיות שיתנו לכם שקט נפשי ובית נקי מחרקים.
אנחנו מזמינים אתכם להתרשם ממבחר פתרונות הגנה לחלונות באתר – כמו סורגים שקופים, מגבהת מעקה ועוד, או לפנות אלינו ישירות לקבלת הצעת מחיר ופרטים נוספים במספר 1700-501-701.