1. איך הגעת לעולם העיצוב?
מגיל צעיר הייתי חשופה לעולם הבנייה. גדלתי בבית עם אבא קבלן ותוכניות עבודה תמיד הסתובבו בבית ומאוד סיקרנו אותי.
האפשרות ליצור, להגשים לאנשים חלומות דרך הדבר הכי מרכזי עבורם, הבית שלהם, הביא אותי כבר בצעירותי להחליט שבכוונתי לעסוק בעתיד באדריכלות ובעיצוב.
אני אדם שמאוד מעריך מקצוענות ודיוק לצד אסתטיקה ואומנות, וידעתי שעולם העיצוב והאדריכלות משלב את כל אלה ומאפשר לי לבטא את כישוריי בתחומים אלה.
ואכן, לאחר שהשתחררתי מהצבא, פניתי ללימודי אדריכלות ועיצוב פנים אותם סיימתי בהצלחה ולאחריהם החלטתי להעשיר ידע מקצועי זה, עם מקורות השראה נוספים, ולמדתי לתואר נוסף, תואר בתולדות האומנות באוניברסיטה העברית.
2. מהם מקורות ההשראה שלך?
אני למעשה שואבת השראה מכל מה שקורה סביבי ומכל תחומי החיים. אני מאמינה שהמקצוע שלנו הוא מקצוע רב תחומי שיכול לקבל השראה ממגוון של תחומים, גם כאלה שלפעמים נראים במבט ראשון מרוחקים מעולם העיצוב והאדריכלות.
אני כאמנית ויוצרת, שואבת ממקורות אלה את השראתי ויודעת בעיתוי הנכון ובפרוייקט הנכון לשלב בצורה המתאימה ביותר דברים שספגתי מהסובב אותי.
חשוב לי מאוד להישאר מעודכנת בחידושים ובטרנדים עכשוויים, בארץ ובעולם.
3. מה חשוב לך בעת תחילת עיצוב ותכנון בית?
בתחילת כל פרוייקט חשובה לי שיחה עם הלקוחות והבנת הצרכים שלהם ו"להיכנס" לראש שלהם. אנחנו עורכים פגישה מסודרת בה אני שואלת אותם המון שאלות מנחות שעוזרות לי לקרוא אותם ולהבין מה החלומות שלהם ומה הציפיות שלהם.
לצד ההכרות וההבנה של האנשים עצמם, תתבצע מדידה של הבית וכשכל המידע מצוי בידיי, אני יושבת ומעלה סקיצות לאופציות שונות, העולות להן באופן אינטואטיבי ממקום של חלום ודימויים, אך תוך כדי מתן תשומת לב לפרוגרמה ולאפשרויות הביצוע.
חלק מהאופציות נגנזות וחלקן מתפתחות לבסוף ומתכנסות לכדי תוכנית מוחשית ולהדמיה תלת מימדית שיש בה להקל את ההמחשה עבור ללקוחות.
4. איך הטעם האישי של הלקוח בא לידי ביטוי בעיצוב הבית?
המטרה שלי היא להתאים באופן אישי את העיצוב ללקוח, לצרכיו ולחלומותיו, אך בה בעת לעזור לו ולכוון אותו מהידע והניסיון שלי, לשפה העיצובית הנכונה לפרוייקט, תוך כדי שמירה על מקצועיות, הכוונה, ליווי, חדשנות והקפדה על פרטים קטנים כגדולים היוצרים הרמוניה מושלמת לחלל.
יש שיתוף פעולה מלא ביני ובין הלקוח מתוך ראייה עמוקה של הצרכים והרצונות שלו בתוך מכלול קבלת ההחלטות.
5. איך נושא הבטיחות בא לידי ביטוי בעיצוב הבית?
תחום הבטיחות מאוד חשוב לי כשאני מתכננת כל פרוייקט, בין אם מדובר באוכלוסייה מבוגרת, אז יש התייחסות להנגשה, או אם מדובר במשפחה עם ילדים, אז יש התייחסות מיוחדת לאלמנטים של בטיחות, כגון מעקות, סורגים שקופים בדירות בבניינים גבוהים, והכל תוך הקפדה על הדרישות התקניות.
6. מה שונה בעיצוב בית לילדים?
בפרוייקטים של משפחות עם ילדים אני נותנת משקל מאוד גדול לנושא של פתרונות אחסון, שימוש בחומרים שקל לנקות והם עמידים בפני נזקים, התאמת החדרים לגילאי הילדים והטרנדים העכשווים, התייחסות פונקציונלית מתאימה לחדרי השינה של הילדים בפרט כאשר אלה משמשים לרוב גם כחדר משחקים או כמקום להכנת שיעורי בית ולקריאה, שעדיין החדר ישדר נעימות, פרטיות ואווירה רוגעת, לצד תחושת שמחה וכייפיות לילדים.
7. מה מאתגר אותך בעבודה?
עיקר האתגר בעבודה הזו, הוא גם בצד המקצועי, להבין את העובדה שמדובר בעבודה מאוד דינמית שמתחדשת כל הזמן, ולכן אני דואגת להשאר מעודכנת, ללכת לכנסים ולהרצאות, להישאר תמיד עם היד על הדופק ולהבין את השינויים שחלים בעולם העיצוב, אך האתגר הוא גם בצד הפרסונלי, לגלות רגישות לצרכים, חששות ורצונות המשתנים של לקוחות שנמצאים בתקופה שמטבע הדברים משלבת חששות ותפקידי הוא להביא את הניסיון והידע שלי, עם הרגישות והקשבה שקיימים בי, לטובת הלקוחות ולהנעים עבורם את תקופה זו שאמורה להיות משמחת, יצירתית ופורה.
ליצירת קשר עם הדס והתרשמות נוספת מעבודותיה 054-8051280 www.hadasyesh.com