רקע ודרכים לחסוך בחשמל
בעת שהצטרפה לארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי – OECD – התחייבה המדינה, בין שאר התחייבויותיה, להפחית אתת כמות החומרים המזהמים הנפלטת לאטמוספירה, והיא עושה זאת בין השאר על ידי הפחתת צריכת החשמל של הצרכנים הביתיים והעסקיים.
סיבה נוספת שמעודדת את הממשלה היא המצאותו של משק החשמל המקומי במשבר מתמשך שגורם לחברת החשמל מדי קיץ להגיע קרוב לכדי מיצוי יכולת ההפקה שלה.
גם לאנשים פרטיים ולגופים עסקיים יש אינטרס כלכלי מובהק לצמצם את צריכת החשמל כדי לחסוך בכסף ולהמנע מתשלום גבוה בעיקר לאור העובדה שתעריפי החשמל עלו באופן דרמטי בשנים האחרונות ועוד צפויים לעלות.
חיסכון בחשמל בבית
כחלק ממדיניות הפחתת הצריכה הביתית התקבלו מספר תקנות וחוקים שמאפשרים לחסוך בחשמל בצריכה ביתית:
- החלק משנת 2012 נאסרה מכירת נורות ליבון ובמקומן מותר להתקין בארץ נורות LED או פלורסנט. החיסכון בחשמל למדינה עשוי להתבטא במיליארדי שקלים אך עד היום לא פורסמו נתונים מדוייקים על כמות החיסכון שהושגה במהלך השנה הקודמת.
- סבסוד מקררים ומזגנים. המדינה תומכת במבצעים של רשתות חשמל שמעניקים הטבות כספיות למחזירים מזגנים ומקררים תמורת מוצר חלופי מודרני ובעל ניצולת חשמל יעילה יותר.
- סימון אנרגטי על מוצרי חשמל. הצרכנים יכולים לבצע רכישה מושכלת של מוצר חשמל חסכוני בעזרת התקנה שמחייבת סימון צריכת חשמל שנתית בקוט"ש על מוצרי חשמל "זוללי אנרגיה".
פרט לתקנות אלה הצרכן הביתי יכול לחסוך בחשמל במגוון דרכים נוספות כגון התקנת מתג כיבוי מוחלט לאספקת החשמל בבית שמנתק את אספקת החשמל לכל המכשירים המחוברים, אפילו כאלה שלכאורה אינם צורכים חשמל רב כגון מטען הטלפון האלחוטי.
מתגים כאלה הם חלק ממערכות המותקנות בבתים חכמים וירוקים, מערכות שכוללות גם פתרונות הצללה חכמים, בניה ירוקה באמצעות שימוש בחומרים מבודדים ועוד.
אמצעים נוספים לחיסכון בחשמל בהם תוכלו להיעזר:
- ניתוק עמדת טעינה מהחשמל בסוף הטעינה של טלפונים סלולריים או אלחוטיים
- שימוש במצב חיסכון שמצוי ברוב הטלוויזיות המודרניות
- הגדרת זמן השינה של המחשב ל-15 דקות מתום השימוש האחרון
הפתרון של אל סורג לחיסכון בחשמל
אל סורג משווקת באופן בלעדי את ציפוי חלונות אל סאן שמיועד לבנייני מגורים, מגדלי משרדים או מבנים ציבוריים ומספק סינון סלקטיבי של קרני השמש אשר מאפשר למשתמשים בו להגיע לחיסכון משמעותי בחשמל של 25% ויותר בצריכת החשמל ובמקביל להפחית את כמות המזהמים הנפלטת מהמבנה ומערכות המיזוג שלו.
לצד הטיפים והפתרונות שתוארו למעלה, אל סאן הוא פתרון שמותקן פעם אחת ותורם באופן משמעותי לכל דרי הבניין או העובדים בו במקביל בלי קשר לפעולות החיסכון שהן בוחרים ליישם.